Під час роботи над проектом ми дізнались багато нового.Бактерії
були відкриті А. Левенгуком в кінці 17 ст. Багато людей пов'язує бактерії з негативним значенням. Виявилось, що бактерії здатні і на корисні "вчинки".
Саме вони приймають участь при виготовленні сирів, йогуртів, квашеної капусти, квасу. Бактерії служать також для перетворення відходів, наприклад стічних вод, в менш небезпечні або навіть корисні продукти.До інших важливих областей промислового застосування бактерій відноситься, наприклад, мочка льону, тобто відділення його прядильних волокон від інших частин рослини, а також виробництво антибіотиків, зокрема стрептоміцину (бактеріями роду Streptomyces). Зараз, коли стало можливим вводити в бактерії корисні гени, примушуючи їх синтезувати цінні речовини, наприклад інсулін, промислове застосування цих живих лабораторій отримало новий потужний стимул. Неможна переоцінити роль бактерій, що допомагають нашому травленню.
Як же багато ми дізнались! Обовязково поділимося цією інформацією на уроці!
Саме вони приймають участь при виготовленні сирів, йогуртів, квашеної капусти, квасу. Бактерії служать також для перетворення відходів, наприклад стічних вод, в менш небезпечні або навіть корисні продукти.До інших важливих областей промислового застосування бактерій відноситься, наприклад, мочка льону, тобто відділення його прядильних волокон від інших частин рослини, а також виробництво антибіотиків, зокрема стрептоміцину (бактеріями роду Streptomyces). Зараз, коли стало можливим вводити в бактерії корисні гени, примушуючи їх синтезувати цінні речовини, наприклад інсулін, промислове застосування цих живих лабораторій отримало новий потужний стимул. Неможна переоцінити роль бактерій, що допомагають нашому травленню.
Як же багато ми дізнались! Обовязково поділимося цією інформацією на уроці!


Комментариев нет:
Отправить комментарий